Вики Камп Берово 2017 – Преглед на програма

Преглед на програмата

Главните активности, ненаведувајќи детален опис, а поделени по денови за тродневниот Вики Камп, се :

 • Петок, 15 декември 2017
  • Тргнување од Скопје и пристигнување во хотелот во попладневните часови и сместување
  • Почетен курс за Википедија за новите, уредување за Википедијанците (две групи)
  • Вечера и слободни активности
 • Сабота, 16 декември 2017
  • Уредување на Википедија, дополнување и создавање нови статии
  • Прошетка во околината и фотографирање
  • Уредување на Википедија, дополнување и создавање нови статии
  • Краток курс за прикачување фотографии на Заедничка ризница
 • Недела, 17 декември 2017
  • Заедничко уредување на Википедија,
  • Заедничка фотографија
  • Вики Кампот завршува со ручек, па заминување за Скопје

 

 

Напомена: Детален преглед на програмата со дополнителни активности ќе биде поделена на учесниците со нивното пристигнување во Берово.