ГЛАМ Македонија е регистрирано непрофитно здружение на граѓани кое се занимава со организирање на научно-образовни проекти поврзани со Викимедија и нејзините проекти. ГЛАМ Македонија е здружение на граѓани од различни професии и сфери на интереси но со една цел, збогатување на Википедија на македонски јазик со нови содржини.

 


Никола Стојановски
Одговорен за активностите на Википедија

MacedonianBoy


Снежана Штрковска
Организација

Виолетова


Гордана Стојковска Јовиќ
Организација

Gordi


Ѓорѓи Поп-Ѓорѓиев
Организација

GjorgjiP

Фросина Стојковска
Предавач и организација

Fruru

Матилда Бајкова
Координатор за образовна програма

Matilda Bajkova

Ана Вишинова
Координатор за физички активности

Даниела Митевска
Организација

Ирина Цилимингас
Организација
Cilimingas