Дојран 2018

ВИКИ КАМП ДОЈРАН 2018

Во деновите од 7 до 9 септември 2018 година во хотел Полин во Дојран се одржа вториот Вики Камп за малолетни ученици во организација на Здружението на граѓани ГЛАМ Македонија од Скопје. На Вики Кампот учествуваа 46 ученици од повеќе од 10 основни и средни школи во Македонија.

Учесниците на Вики Кампот уредуваа статии на разни теми, се дружеа и се забавуваа. Покрај уредување на Википедија на македонски јазик, учесниците имаа можност да ја посетат околината, како и црквата „Св. Илија“.

Во текот на трите дена беа создадени околу 300 нови статии на Википедија на македонски јазик, а најдобрите и најуспешните беа наградени.

Сите слики може да се видат на следниот линк WIKICAMP Doyran